Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Lincoln emlékmű

Lincoln emlékmű

Amerikai Egyesült Államok, Washington

A hatalmas görög templomra emlékeztető Lincoln emlékmű a Mall nyugati végében, szinte a Potomac-folyó partján magasodik.

Tovább olvasom

National Mall

National Mall

Amerikai Egyesült Államok, Washington

A National Mall egy Washingtont szinte kettéosztó, széles kelet-nyugati parksáv.

Tovább olvasom

Fehér Ház

Fehér Ház

Amerikai Egyesült Államok, Washington

Sok turistának az a véleménye a Fehér Házról, hogy "nagyobbat várt". Az amerikai elnök székhelye kívülről egy vidéki kastélyra hasonlít.

Tovább olvasom

Capitol

Capitol

Amerikai Egyesült Államok, Washington

Washington hivatalos földrajzi központja egy kis domb, a Capitol Hill, itt van az amerikai törvényhozás épülete a Capitol.

Tovább olvasom

Nemzeti Cseresznyevirág Fesztivál

Nemzeti Cseresznyevirág Fesztivál

Amerikai Egyesült Államok, Washington

A Potomac folyó melletti Potomac Parkot japán cseresznyefák szegélyezik, amelyek a tavaszi virágzáskor igen látványosak.

Tovább olvasom

Milyen város Washington?

Az Amerikai Egyesült Államok fővárosa Washington az ország első elnökéről, George Washingtonról kapta a nevét. A nagyváros 1790. július 16-a óta az államok fővárosa, a kongresszus először 1800. november 17-én ülésezett a városban. Lakosainak száma a peremkerületekkel együtt kb. 5 millió.

Az 1812-es brit-amerikai háborúban az angolok felégették a Capitoliumot, a Pénzügy Minisztériumot és a Fehér Házat is, az újjáépítési munkálatok csak 1868-ban fejeződtek be.

Az amerikai polgárháború kezdetekor már 75 000 lakos élt a fővárosban, itt működött valamennyi közhivatal, közintézmény, minisztérium és itt volt a kongresszus székhelye is.

Washington a háborús évek után vált igazán a politikai élet központjává. Az aranykor napjaiban ide áramlott a pénz és rohamosan nőtt a város. Lakóházak, középületek épültek és fellendült a nemzetközi forgalom is. A fejlődés a kultúrát is fellendítette, egyetemek, középiskolák nyíltak.

A második világháborút követően gyökeres változás következett a város életében. A fehér lakosság kiköltözött az elővárosokba, a városközpont pedig elgettósodott. Ma a város lakosságának 70%-a színesbőrű. Washington az államok legnagyobb néger többségű városa.

Washington napjainkban rengeteg turista úti célja, mert sok nemzeti történelmi emléket, emlékművet és múzeumot tartogat. Látnivaló bőven akad, unatkozni biztosan nem fogunk.

Washington Galériák

Capitol
Washington, Amerikai Egyesült Államok Látnivalók
The Dupont Circle Hotel****
Washington, Amerikai Egyesült Államok Szállás
Steak
Washington, Amerikai Egyesült Államok Vendéglátás
Georgetown
Washington, Amerikai Egyesült Államok Vásárlás
Arlingtoni Nemzeti Temető
Washington, Amerikai Egyesült Államok Szabadidő
National Air and Space Museum
Washington, Amerikai Egyesült Államok Szórakozás

Isztria

Isztria

Rodosz

Rodosz