Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Washington

Washington történet

Washington, Amerikai Egyesült Államok, Történet

Washington története

Washington, Amerikai Egyesült Államok, Történet

Az Amerikai Egyesült Államok fővárosa Washington az ország első elnökéről, George Washingtonról kapta a nevét. A nagyváros 1790. július 16-a óta az államok fővárosa, a kongresszus először 1800. november 17-én ülésezett a városban. Lakosainak száma a peremkerületekkel együtt kb. 5 millió.

Az 1812-es brit-amerikai háborúban az angolok felégették a Capitoliumot, a Pénzügy Minisztériumot és a Fehér Házat is, az újjáépítési munkálatok csak 1868-ban fejeződtek be.

Az amerikai polgárháború kezdetekor már 75 000 lakos élt a fővárosban, itt működött valamennyi közhivatal, közintézmény, minisztérium és itt volt a kongresszus székhelye is.

Washington a háborús évek után vált igazán a politikai élet központjává. Az aranykor napjaiban ide áramlott a pénz és rohamosan nőtt a város. Lakóházak, középületek épültek és fellendült a nemzetközi forgalom is. A fejlődés a kultúrát is fellendítette, egyetemek, középiskolák nyíltak.

A második világháborút követően gyökeres változás következett a város életében. A fehér lakosság kiköltözött az elővárosokba, a városközpont pedig elgettósodott. Ma a város lakosságának 70%-a színesbőrű. Washington az államok legnagyobb néger többségű városa.

Washington napjainkban rengeteg turista úti célja, mert sok nemzeti történelmi emléket, emlékművet és múzeumot tartogat. Látnivaló bőven akad, unatkozni biztosan nem fogunk.

Forrás: Wikipédia

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!