Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Pentagon

Amerikai Egyesült Államok, Washington, Látnivalók

Pentagon

Washington, Amerikai Egyesült Államok, Látnivalók
  • Cím: Arlington, VA 22202, Egyesült Államok ‎

Az amerikai védelmi minisztérium ötszög alakú, gigantikus és csúf épülete a Pentagon, amely a második világháború idején készült el. Az építkezés 1941 augusztusában kezdődött és 1942 áprilisában a hivatalnokok már be is költöztek az irodákba.

A Pentagon a világ egyik legnagyobb irodaépülete. Belső udvarát ötszög alakú gyűrűk veszik körül, amelyeket keresztirányú folyosók kötnek össze. Egy-egy oldal hosszúsága 300 m, 15 hektár területen áll, a legbelső udvar is mintegy 3 hektár nagyságú.
Az épület érdekessége, hogy maximum 6 perc alatt a legtávolabbi pontra is el lehet jutni, falai között kb. 30 000 ember dolgozik.

A Pentagon az amerikai katonai gépezet szíve. A védelmi miniszteren kívül itt található a vezérkari főnökök egyesített bizottsága, és az ún. Situation Room, a bombabiztos parancsnoki teremben elhelyezett készenléti parancsnokság, ahonnan szükség esetén a hadműveleteket lehet irányítani.

A Pentagon előtt található a Pentagon emlékmű, amely a 2001. szeptember 11-i terrortámadás 184 áldozatának állít emléket.

A Pentagon egy része látogatható.Pentagon
Washington, Amerikai Egyesült Államok
Copyright: gregwest98   Forrás: flickr

Washingtoni Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!