Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Georgetown

Amerikai Egyesült Államok, Washington, Látnivalók

Georgetown

Washington, Amerikai Egyesült Államok, Látnivalók
  • Cím: Georgetown Washington, DC, Egyesült Államok ‎

A Washington délnyugati peremén található Georgetown már jóval a főváros létrejötte előtt virágzó kereskedőváros volt. Ez volt a marylandi dohánytermesztés egyik központja, eddig tudtak felhajózni a vitorlások és itt rakták belsejükbe az Európába induló dohányszállítmányokat.

Ez a magyarázata, hogy ebben a városrészben maradtak meg a legrégebbi épületek, egy részük még a XVII. században készült. Georgetown Washington létrejötte után is megmaradt előkelő negyednek, ezért sok hatalmasság költözött ide.

Az egykori önálló település sajátos, kissé régies, előkelő hangulata napjainkra is megmaradt. A kastélyszerű magánpalotákban gyakran az amerikai politika, a tudomány és a kultúra igen jeles személyiségei éltek és élnek.

Georgetown napjainkban Washington szellemi központja. Itt található a Georgetown University, az amerikai főváros legjelentősebbnek tekintett egyeteme is. Georgetown
Washington, Amerikai Egyesült Államok
Copyright: Les Walsh   Forrás: flickr

Washingtoni Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!